RestauracjaPolecamy z naszego menu





Zupy menu

Przystawki

PASZTET POLSKI Z ŻURAWINĄ I CHRZANEM
 18,-
DOMOWE PLACKI ZIEMNIACZANE Z ŁOSOSIEM I ŚMIETANĄ
 28,-
CARPACCIO
z polędwicy wołowej z rukolą, kaparami i parmezanem49,-
TATAR
z polędwicy wołowej z domowymi marynatami49,-
DESKA SERÓW
 59,-
KREWETKI KRÓLEWSKIE
duszone na maśle czosnkowym w białym winie z rukolą59,-
Zupy menu

Zupy

KREM Z POMIDORÓW
z aromatyczną bazylią i grzanką21,-
ZUPA Z BOROWIKÓW
z łazankami21,-
DOMOWY ROSÓŁ Z MAKARONEM
 18,-
ŻUREK DOMOWY W CHLEBIE
z białą kiełbasą i jajkiem25,-
Salads menu

Pierogi

Z CIELĘCINĄ
 32,-
Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
 32,-
RUSKIE
 32,-
Sałata menu

Sałaty

SAŁATA Z POLĘDWICZKAMI
polędwiczki wieprzowe, pomidor, pieczona papryka, ogórek, mix sałat, prażone migdały, sos miodowo – brzoskwiniowy36,-
SAŁATA Z KURCZAKIEM
kurczak, mix sałat, seler naciowy, kukurydza, winogrona, szczypior, sos jogurtowy36,-
SAŁATA BLUE
ser pleśniowy, karmelizowana gruszka, liście rukoli, mix sałat, papryka, ogórek, orzechy włoskie, sos truskawkowy36,-
SAŁATA GRECKA
ser feta, sałata, pomidor, ogórek, cebula, papryka, oliwki, oliwa36,-
SAŁATA Z ŁOSOSIEM
łosoś, mix sałat, pomidor, ogórek, cebula, papryka, oliwki, sos winegret36,-
Makarony menu

Makarony

TAGLIATELLE Z KURCZAKIEM,
suszonymi pomidorami i bazylią w sosie śmietanowym z parmezanem38,-
AGLIO OLIO
spaghetti na oliwie z natką, czosnkiem, papryczkami chilli i parmezanem38,-
TAGIATELLE Z BOROWIKAMI
pomidorkami cherry, natką pietruszki, parmezanem w białym winie38,-
CARBONARA
spaghetti z boczkiem, parmezanem w sosie śmietanowym38,-
SPAGHETTI BOLOGNESE
wołowina w sosie pomidorowym z parmezanem38,-
Dania główne menu

Dania Główne

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE
ze śliwkami marynowanymi w żubrówce na plackach ziemniaczanych z sosem z borowików59,-
KRÓLIK W SOSIE WINNO-ŚMIETANOWYM
z kluskami śląskimi i glazurowaną marchewką59,-
ŁOSOŚ PIECZONY W SOSIE JACK DANIELS
z pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami59,-
UDKO Z KACZKI
w pomarańczach z sosem wiśniowo – imbirowym, z kopytkami i marynowanymi burakami69,-
GICZ CIELĘCA
duszona w białym winie z warzywami z purée, musem chrzanowym i groszkiem cukrowym69,-
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
z sosem z sera pleśniowego i zielonego pieprzu, chipsami z boczku, pieczonymi ziemniakami, i chutneyem z czerwonej cebuli89,-
ZRAZY Z JELENIA
nadziewane grzybami i słoniną z sosem jeżynowym z pierożkami grzybowymi i sałatą99,-
Dania główne menu

Desery

DESER DNIA
 26,-
CIASTO CZEKOLADOWE
na ciepło z lodami i musem z porzeczek26,-
PUCHAR LODÓW WANILIOWYCH
z gorącym musem malinowym i prażonymi migdałami28,-